Itt a szezon, ideje egy jó kis cseresznyés receptnek. Ebben a nagy nyári melegben jobb ha a sütő kikapcsolva marad, ezért hoztam nektek ezt a sütés mentes receptet. 🙂
Hozzávalók:
- 22 Oreo keksz
- 3 ek. olvasztott vaj
- 1 ek. cukor
- 450 g Krémsajt (mascarpone)
- 450 ml HIDEG Tejszín
- 200 g cukor
- 30 g porcukor
- 1 csomag zselatin
- 340 g cseresznye
- Étcsokoládé darabok ízlés szerint (jó sok :D)
- Rózsaszín ételfesték (elhagyható)
Elkészítés:
- Daráld le az Oreo kekszet, add hozzá a vajat és az 1 ek cukrot.
- Nyomkodd egy kb 23 centis tortaformába. Tedd legalább 30 percre hűtőbe.
- Ameddig hűl magozd ki a cseresznyét.
- Habosítsd fel a krémsajtot a kristálycukorral majd tedd félre.
- A HIDEG tejszínt a porcukorral verd kemény habbá, ha cukrászhabot használsz ami eleve cukrozott akkor természetesen hagyd ki a porcukrot.
- A krémsajtot keverd össze a teszínhabbal.
- A zselatint egy kis forró vízzel keverd el ameddig már nem darabos, és áttetsző nem lesz. Majd add hozzá a tejszínes keverékhez.
- Keverd bele a cseresznyét és a csokit. Színezheted is a krémet ha szeretnéd.
- Öntsd rá az Oreós alapra a krémet, majd díszítsd tetszés szerint cseresznyével csokival 🙂
- Tedd hűtőbe legalább 4 órára, vagy ameddig teljesen meg nem szilárdul.
forrás: http://www.lifeloveliz.com/2015/06/01/oreo-cherry-chocolate-chip-no-bake-cheesecake/