Könnyű Cseresznyés Oreo Sajttorta Sütés Nélkül

Itt a szezon, ideje egy jó kis cseresznyés receptnek. Ebben a nagy nyári melegben jobb ha a sütő kikapcsolva marad, ezért hoztam nektek ezt a sütés mentes receptet. 🙂

Oreo-Cherry-Chocolate-Chip-No-Bake-Cheesecake

Hozzávalók:

  • 22 Oreo keksz
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 1 ek. cukor
  • 450 g Krémsajt (mascarpone)
  • 450 ml HIDEG Tejszín
  • 200 g cukor
  • 30 g porcukor
  • 1 csomag zselatin
  • 340 g cseresznye
  • Étcsokoládé darabok ízlés szerint (jó sok :D)
  • Rózsaszín ételfesték (elhagyható)

Elkészítés:

  • Daráld le az Oreo kekszet, add hozzá a vajat és az 1 ek cukrot.
  • Nyomkodd egy kb 23 centis tortaformába. Tedd legalább 30 percre hűtőbe.
  • Ameddig hűl magozd ki a cseresznyét.
  • Habosítsd fel a krémsajtot a kristálycukorral majd tedd félre.
  • A HIDEG tejszínt a porcukorral verd kemény habbá, ha cukrászhabot használsz ami eleve cukrozott akkor természetesen hagyd ki a porcukrot.
  • A krémsajtot keverd össze a teszínhabbal.
  • A zselatint egy kis forró vízzel keverd el ameddig már nem darabos, és áttetsző nem lesz. Majd add hozzá a tejszínes keverékhez.
  • Keverd bele a cseresznyét és a csokit. Színezheted is a krémet ha szeretnéd.
  • Öntsd rá az Oreós alapra a krémet, majd díszítsd tetszés szerint cseresznyével csokival 🙂
  • Tedd hűtőbe legalább 4 órára, vagy ameddig teljesen meg nem szilárdul.

 

 

forrás: http://www.lifeloveliz.com/2015/06/01/oreo-cherry-chocolate-chip-no-bake-cheesecake/

 

Hozzászólás