Könnyű laza piskóta (a legjobb, mindig ezt használom)

Tortakészítéshez elengedhetetlen, ez az egyszerű piskóta recept.

Rutinos tortakészítőként szinte mindig ezt használom. 🙂

A lényeg: tojásonként 20 gramm.

Ez a szabály az M-es tojásra érvényes. Vegyünk egy 6 tojásos piskótát.

Nézzük a receptet:

  • 6 tojás
  • 120 gramm liszt
  • 120 gramm cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  • Válaszd szét a tojásokat.
  • A cukor kis részét add hozzá a fehérjéhez, a többit a sárgájához.
  • Ha van adj egy csipet borkősavat is a fehérjéhez. (befőzéshez használják szinte bárhol lehet kapni és gyönyörű állagot kap tőle a felvert fehérje.
  • Verd a fehérjét kb. tejföl kemény állagúra, ne legyen nagyon kemény sem, az sem jó. Használd az ’emeld a tálat a fejed fölé tesztet’ 🙂 ha már éppen nem folyik ki belőle, akkor jó 🙂
  • A sárgájába a cukron kívűl még tedd bele a vaníliát és a sütőport. Verd géppel addig amedig halvány sárga, nagyon sűrű majdnem kemény habot nem kapsz.
  • A fehérjébe először a habsárgáját keverd bele egy nagy habverővel, óvatos mozdulatokkal. Ne félj nem fogja a habverő összetörni, gyönyörü egynemű lesz tőle.
  • Majd több részletben szitáld bele a lisztet. Igen ez is nagyon fontos, SZITÁLD.
  • Süsd 160 fokon 35 percig. Végezz tűpróbát.

Könnyű laza piskóta (a legjobb, mindig ezt használom)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: A klasszikus Oroszkrém torta | Sütik otthon

Hozzászólás