Tortakészítéshez elengedhetetlen, ez az egyszerű piskóta recept.
Rutinos tortakészítőként szinte mindig ezt használom. 🙂
A lényeg: tojásonként 20 gramm.
Ez a szabály az M-es tojásra érvényes. Vegyünk egy 6 tojásos piskótát.
Nézzük a receptet:
- 6 tojás
- 120 gramm liszt
- 120 gramm cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál vanília aroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Válaszd szét a tojásokat.
- A cukor kis részét add hozzá a fehérjéhez, a többit a sárgájához.
- Ha van adj egy csipet borkősavat is a fehérjéhez. (befőzéshez használják szinte bárhol lehet kapni és gyönyörű állagot kap tőle a felvert fehérje.
- Verd a fehérjét kb. tejföl kemény állagúra, ne legyen nagyon kemény sem, az sem jó. Használd az ’emeld a tálat a fejed fölé tesztet’ 🙂 ha már éppen nem folyik ki belőle, akkor jó 🙂
- A sárgájába a cukron kívűl még tedd bele a vaníliát és a sütőport. Verd géppel addig amedig halvány sárga, nagyon sűrű majdnem kemény habot nem kapsz.
- A fehérjébe először a habsárgáját keverd bele egy nagy habverővel, óvatos mozdulatokkal. Ne félj nem fogja a habverő összetörni, gyönyörü egynemű lesz tőle.
- Majd több részletben szitáld bele a lisztet. Igen ez is nagyon fontos, SZITÁLD.
- Süsd 160 fokon 35 percig. Végezz tűpróbát.
Visszajelzés: A klasszikus Oroszkrém torta | Sütik otthon