Még sosem próbáltam, de mindig ki akartam ezt a nagyon mutatós kis édességet. A mai napra egy kipróbált gyümölcsös kosárka receptet hoztam nektek, igazi cukrász krémmel.
Hozzávalók kb. 24 db-hoz:
A krémhez:
- 5 dl házi tej ha nincs lehetőleg 3,5 %-os
- 5 tojássárgája
- 3 ek. liszt
- 1 ek. keményítő
- 1 vaníliarúd vagy aroma
- 5 ek. cukor (ízlés szerint)
- 100 g vaj
A tésztához:
- 250 g liszt
- 100 g vaj
- 2 tojás
- 100 g porcukor
- csipet só
A tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és gyúrjunk nyújtható tésztát belőle. Hagyjuk fél órát pihenni hűtőben.
Nekem nincs minipite formám ezért egy teflon muffinsütő másik oldalán sütöttem ki a kis pite tésztákat miután kerek fomára szaggattam. 180 C/ 10-15 perc
A krémhez először a fele mennyiségű tejben elkeverem a tojások sárgáját, lisztet, keményítőt és a vanília rúd kikapart belsejét vagy az aromát. Ha csomómentes hozzákeverem a többi tejet is majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm, ha kész van hozzáadom a cukrot és a vajat. Habosra keverem.
A kisült kosarakat megtöltöltöm a krémmel majd tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítem ami éppen otthon van. 🙂
Gyümölcszselével vonom be hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.