Trüffel különböző variációkban

thumb_IMG_0067_1024

Minden egyes étcsokoládétábla után számolj 75-80 ml tejszínt. A tejcsokoládé után 65-70 ml. A fehér csokoládé után 50 ml.

Ha valami folyadék kerül ízesítőanyagként a trüffelbe, annyival kevesebb tejszínt számolj mint amennyi ízesítőt tettél bele. Lehet ez alkohol vagy citromlé, stb…

Nincs is szükséged más hozzávalóra csak a különböző ízesítő anyagokra amihez csak kedved van.

  1. Forrósítsd fel a tejszínt de vigyázz ne forrald.
  2. Add hozzá a csokoládét, keverd teljesen homogénre.
  3. Add hozzá az ízesítő anyagokat! Ha ez bármilyen fűszer, vagy gyümölcshéj akkor már a tejszínhez keverd hozzá, így jobban kijön az íze. De ha ez alkohol vagy aszalt gyümölcs akkor csak a végén add hozzá.
  4. Hűtsd le amíg teljesen meg nem szilárdul.
  5. Formázz golyókat belőle, vagy hagyd meg azt a formát amit a kanál adott neki ha éppen kanállal dolgozol, nagyon rusztikus lesz tőle.
  6. Hempergesd kakóba, darált dióba, mogyoróba vagy mandulába. De akár olvasztott csokoládéba is teheted.

Ötletek:

  • Kakukkfüves-keserűlikőrös
  • Konyakos
  • Rumos-diós-mazsolás
  • Ánizsos-keserűlikőrös
  • Limeos-kókuszos
  • Citromos
  • Mogyorós
  • Chilis
  • Narancsos-Aszaltszilvás
  • Mogyoróvajas

Hozzászólás