Hozzávalók 10-12 darabhoz:
4 ek. mogyorókrém
3 dkg étcsokoládé (55-60%)
10-12 szem mogyoró vagy török mogyoró
A karamellhüvelyhez:
12 dkg cukor
3 dkg méz
1,2 dl tejszín
2 dkg vaj
- A karamell készítésével kezdjük: a cukrot és a mézet addig forraljuk a tejszínnel és a vajjal amíg be nem sűrűsödik és egy tányérra cseppentve megdermed.
- Egy pralinéformát, bonbon formát vagy én egyszerűen csak a toffifee csokoládé műanyag tartóját használom hozzá, amit körbekenek belül a karamellel.
- Beleteszünk egy egy szem mogyorót majd mogyorókrémet töltök a maradék helyre.
- A tetejére olvasztott étsokoládét pöttyentünk, kihűtjük.
- Óvatosan kivarázsoljuk a formából. Csak ügyesen 🙂