Fehércsokoládélikőr

A igazi csokoládélikőr testvére a fehércsokoládéból készített változat.

1-White-Chocolate-Liqueur-2-1-of-1

Hozzávalók kb. 8 dl-hez:

20 dkg fehér csokoládé

4 dl tejszín

3 dl fehér rum

8 dkg porcukor

Egy rúd vanília

  • A tejszínt a vaníliarúddal felforralom, majd lehúzom a tűzről és hozzáadom a cukrot, és a csokit.
  • Ha minden elolvadt benne kicsit hűtsd ki és csak aztán add hozzá a rumot.

Tedd hűtőbe és hűtsd ki teljesen, még ne töltsd ki üvegbe hátha annyira besűrűsödne hogy nem lehetne kiönteni belőle.

Ha jónak érzed a kihűlt állagát töltsd üvegbe, és tedd hozzá a vaníliarudat is, így intenzívebb lesz az íze.

 

Hozzászólás