Hozzávalók:
Tészta:
480 ml pezsgő, vagy habzó bor
280 g liszt
400 g cukor
165 g vaj
55 g olaj
120 ml író vagy joghurt
6 tojásfehérje
Egy-egy kiskanál vanília és mandula aroma
Fél táskanál sütőpor
Fél teáskanál szódapor
Krém:
480 g porcukor
240 ml pezsgő
115 g sózott vaj
250 g sima vaj
Piros ételszínező
Eper-málna szósz:
230 g eper
230 g málna
100 g cukor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Tészta:
- Készíts a pezsgőből redukciót. Egy közepes edényben forrald addig a pezsgőt kb 15 percig még több mint a felére nem csökken. Kb 120 ml-re.
- Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra. Bélelj ki egy tortaformát.
- Keverd össze a lisztet, sütőport, szódaport, kis sót és a cukrot. Add hozzá a vajat, olajat. Mixerrel keverd.
- A kihűlt pezsgő redukcióhoz add hozzá az írót vagy joghurtot, tojásfehérjét. Majd a keverék felét add a lisztes keverékhez.
- Majd add hozzá a másik felét is. Süsd kb 25-30 percig, tűpróbáig.
- A krémhez szintén redukáld le a pezsgőt a felére.
- Óvatosan öntsd a porcukorra a meleg pezsgőt és nagyon alacsony fokozaton keverd. Kicsit hagyd hűlni majd addj hozzá egy kis mandula aromát.
- Add hozzá a vajat és mixeld amíg az krémes nem lesz. A rózsaszín szín elérése érdekében addj hozzá egy kis színezőt.
- A szószhoz pűrésítsd össze a gyümölcsöket, add hozzá a cukrot, citromlét és fűzd közepes hőfokon percig majd alacsony fokozaton még 10 percig.
- Állítsd össze a tortát, előbb jön a krém aztán a szósz a tésztalapok közé, kivűlről pedig díszítsd kedved szerint a krémmel, akár rózsákkal ahogy a képen.
forrás:www.wickedgoodkitchen.com