Pezsgős bársonytorta

Pink-Champagne-Velvet-Layer-Cake-5

Hozzávalók:

Tészta:

480 ml pezsgő, vagy habzó bor

280 g liszt

400 g cukor

165 g vaj

55 g olaj

120 ml író vagy joghurt

6 tojásfehérje

Egy-egy kiskanál vanília és mandula aroma

Fél táskanál sütőpor

Fél teáskanál szódapor

Krém:

480 g porcukor

240 ml pezsgő

115 g sózott vaj

250 g sima vaj

Piros ételszínező

Eper-málna szósz:

230 g eper

230 g málna

100 g cukor

1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Tészta:

  1. Készíts a pezsgőből redukciót. Egy közepes edényben forrald addig a pezsgőt kb 15 percig még több mint a felére nem csökken. Kb 120 ml-re.
  2. Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra. Bélelj ki egy tortaformát.
  3. Keverd össze a lisztet, sütőport, szódaport, kis sót és a cukrot. Add hozzá a vajat, olajat. Mixerrel keverd.
  4. A kihűlt pezsgő redukcióhoz add hozzá az írót vagy joghurtot, tojásfehérjét. Majd a keverék felét add a lisztes keverékhez.
  5. Majd add hozzá a másik felét is. Süsd kb 25-30 percig, tűpróbáig.
  6. A krémhez szintén redukáld le a pezsgőt a felére.
  7. Óvatosan öntsd a porcukorra a meleg pezsgőt és nagyon alacsony fokozaton keverd. Kicsit hagyd hűlni majd addj hozzá egy kis mandula aromát.
  8. Add hozzá a vajat és mixeld amíg az krémes nem lesz. A rózsaszín szín elérése érdekében addj hozzá egy kis színezőt.
  9. A szószhoz pűrésítsd össze a gyümölcsöket, add hozzá a cukrot, citromlét és fűzd közepes hőfokon  percig majd alacsony fokozaton még 10 percig.
  10. Állítsd össze a tortát, előbb jön a krém aztán a szósz a tésztalapok közé, kivűlről pedig díszítsd kedved szerint a krémmel, akár rózsákkal ahogy a képen.

forrás:www.wickedgoodkitchen.com

Hozzászólás