Piskótatekercs

Ha már készítettél idén lekvárt most kipróbálhatod ezzel az egyszerű piskótatekerccsel.

lekvarospiskotatekercs2

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • lekvár
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd az egészet szitáld bele a tojássárgás masszába. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a tésztába. Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Az ajtót ne nyisd ki – legalább az első 15-20 percben -, mert a levegő miatt összeeshet a piskótád.

Ha megsült, hagyd néhány percig a sütőben, majd vedd ki. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd egy hideg, nedves konyharuhára tedd, és tekerd fel, de lassan, nehogy összetörjön a tészta. Hagyd így teljesen kihűlni. Ha hideg, óvatosan gurítsd ki, kend meg lekvárral, és a konyharuha nélkül tekerd vissza. Ízlés szerint porcukorral tálald.

forrás: http://www.femina.hu

Hozzászólás